X

Litt skipsfartshistorisk i "Skipsfartshistorisk"

Odd med bøkene.JPG Publikum.JPG Fra tømmertransporten.JPG Tømmertransporten detaljer.JPG Importert gravstein for Williamsone.JPG Båt slik seilerne reiste til Oldenborg med.JPG Slik tok imot Kronprins Olav.JPG Odd og Mitt folk.JPG En rødvin til Odd.JPG En gave til skipsfartshistorisk.JPG en gave til....JPG Basisutkast for renovering Bothers gravsted 13 mars 2014.png DSC_0606.jpg Bothners gravsted Oppusset av Skipsfartshistorisk.JPG

30. november 2017:

En kveld for å lene seg tilbake... Tradisjonen tro var det Odd W. Williamsen fra Nordmøre Museum som sto for årets siste foredrag i "skipsfartshistorisk" i Kristiansund. 16 åpne møter med foredrag har det vært gjennom året, i tillegg har vi gjennomført vårt tradisjonelle årsmøte, hatt rekeaften og vært på ekskursjon, og drøyt 40 av oss, ledsagere inkludert, ser nå fram til julemøtet som er fredag om en uke. Om kveldens møte: Fornøyelig underholdning var det når Odd W. vandret gjennom historier med "skipsfartshistoriske elementer", ledsaget av flotte bilder. Avslutningen ble viet Williamsens egen bok om gravstedvandringer hvor han stoppet opp på kaptein Bothner.Bothners relativt store familiegravsted på Gomalandets gravsted fra 1822 byksles i dag av fremmede i forhold til Bothers familie, men med plikt for disse at gravminnene for Botherfamilien skal stå. Det er vår forening som på eget initiativ og for egne midler som har pusset opp gravminnene. Et "før-bilde" og et "midt i prosessen-bilde" legges med kveldens bildetilfang, som ellers er fra Håkon Bloch sin hånd.

En kommentar utlagt på facebook hadde følgende melding:

”Hvilken formidler han er, konservator Odd W. Williamsen fra Nordmøre Museum!! Idag i Skipshistorisk forening om Kristiansunds Seilforening, hans bok "Mine folk", historien om en slektskrets med dype røtter i Kristiansund og på Nordmøre og utdrag fra boka "Gravstedvandringer" med fokus på Anthon Bothner.”

 

Tilbake

Kontakt oss

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  

Vågeveien 7
6509 Kristiansund  

Besøksadresse:  
Loennechengården, Vågeveien 7 - midt på Vågekaia.


post@skipshistorisk.no

Organisasjonsnr.: 891 831 242 MVA

Foreningen er tilknyttet Grasrotandelen.