lørdag, september 23, 2017

Publisert: 10.03.17

Kristiansund Radio

Kristiansund Radio ble slukket i 1976. Bertil Isaksen var radiobestyrer når stasjonen ble lagt ned. Under foredraget i ”skipsfartshistorisk” i Kristiansund torsdag kveld fortalte Isaksen historien om radiostasjonen fra den startet opp som Kristiansund air Radio i 1946, da med funksjon for å betjene sjøflyruten som gikk langt kysten. Senere hadde radiostasjonen primæroppgaver knyttet til redningsaksjoner til sjøs, men hadde i tillegg betjening av næringstrafikk og private samtaler. Levende fortalt av Bertil Isaksen, spesielt vekket detaljer om steinhard økonomisk styring fra Televerket latter (man burde vært der!).

Foredragsholderen klarte godt både å fange publikums oppmerksomhet og få aktive tilbakemeldinger. Et godt innblikk i en historie fra ikke så langt tilbake i tid.

Asbjørn Ersvik med sitt kamera har fanget publikum i bakre del av lokalet – bildetittel ”vafler og godprat”. På det andre bildet Bertil Isaksen (t.v.) og Jørgen Strand, formann i lokalforeningen. I bakkant på dette bildet ser vi tyskerbrakken på Skjærtangen på Innlandet som huset radioen de første årene.
Asbjørn har også fanget fire ivrige som er på ”vaffelsøk” i biblioteket.Bertil Isaksen og Jørgen Strand formann  Vafler i biblioteket  Vafler og godprat 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no