lørdag, september 23, 2017

Publisert: 06.04.17

Kaperfart og fangenskap, om kaptein Kaald og mannskapet hans

Foredraget om kaperfart og fangenskap under Napoleonskrigen førte til ”stinn brakke” i ”skipsfartshistorisk” i Kristiansund torsdag kveld.
Gjennom kveldens foredrag av Svein Bertil Sæther, historiker og direktør ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag fikk publikum en god innføring i hva kaperfarten var og hvilke prøvelser sjøfolk i ”prisonen” ble utsatte for.

”Mer enn fullt i lokalet” førte til at ”vaffelpressa” ikke kunne levere nok. Prøvelsene for et mulig sultent publikum i Loennechengården var nok intet å nevne i forhold til de prøvelsene sjøfolkene som kunne være flere år på engelske fangeskip ble utsatt for.

Publikum koste seg, det gjorde nok også foredragsholderen.

”Skipsfartshistorisk” ble under avslutningen av foredraget utfordret av Sæther til å delta i et prosjekt sammen med Kystmuseet i Sør-Trøndelag for å få fram mer info om kapertiden. Dette sa vi ja til, da det her også er masse interessant historisk stoff å grave fram, både om skip, redere og sjøfolk fra vårt distrikt.

Håkon Bloch har knipset noen bilder fra kveldens møte.
Foredragsholder Svein Bertil  Sæther  Publikumsbilde Kaperfort.jpg  DSCF2803.JPG  DSCF2811.JPG  DSCF2814.JPG  DSCF2821.JPG 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no