lørdag, desember 16, 2017

Publisert: 09.05.17

Båtbyggerier i Kleivsetgrenda i Skålvikfjorden

Torsdag 11.mai 2017 hos ”Skipsfartshistorisk”

Båtbyggerier i Kleivsetgrenda i Skålvikfjorden

Einar Oterholm fra Halsa er en ofte benyttet foredragsholder når det er snakk om lokalhistorie. Fleire ganger har han vært i fokus på talerstolen i ”skipsfartshistorisk”. Der er han også å finne torsdag kveld. Bok om båtbyggeriene i Kleivsetgrenda er ”på beddingen” og de to båtbyggeriene på Skålvikfjordens vestside med en rundt 100 år båtbyggertradisjon er temaet på møtet.
To båtbyggerier lå her, til og med nærmeste naboer var de. Endret eierstruktur opp gjennom årene gjør sitt til at vi kjenner dem med forskjellige navn. Ytterst, ved Kleivsetsjynå, lå J. M. Kleivset Båtbyggeri, det som senere gjennom foretaksnavnet Storvik-Kleivset AS ble en del av Storvik Mek. Naboen, på Plassasjynå, etablerte seg først som Ole Klevset Båtbyggeri, senere kjent som bl. a. Skålvikfjordens Båtbyggeri AS og Halsa Mek. Verkstad AS. I dag drives virksomheten under navnet Klevset Båt- og Industriservice AS.
Med bilder på storskjerm vil Oterholm dra gjennom historien til de to båtbyggeriene, før han vier store deler av den tilmålte tiden til å følgje historien til mange av de båtene som ble bygget ved de to båtbyggeriene.

Som vanlig er det fri entré og adgang for alle under møtet i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre sine lokaler i Loennechengården på Vågekaia.

Dørene åpner som vanlig klokken 18,30 mens møtet starter klokken 19.

Bildetekster:
Fra overlevering av «Presteskøytene» på Skansekaia i Trondheim i 1949.
De tre ”presteskøytene” ble bygget ved J. M. Kleivset Båtbyggeri.
(Foto fra Einar Oterholms arkiv)

Oversiktsbilde over J. M. Kleivset Båtbyggeri.
(Prospektkort fra A.s Norrønafly, frå Einar Oterholms arkiv)
Presteskøytene Overlevering 1949 ved Skansekaia i Trondheim.jpg  J M Kleivsets Båtbyggeri.jpg 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no