onsdag, desember 13, 2017
You are using an unverified account. Please verify your account by clicking on the link contained in the verification email we've already sent to you.

Publisert: 13.06.14

Sleping av "Tigris" utenfor Pakistan og isfjell på Labrador kysten samt berging av ett lybisk fartøy var tema for kveldens foredrag.

I kveld var det Asbjørn Hansen som fortalte fra sin tid som kaptein på bergingsbåten "Jason" hvor han blandt annet fortalte om forberedelser og sleping av sivbåten "Tigris" til Thor Høyerdahl utenfor Pakistan. Og om hvordan de unnslapp fra Karachi og møte med pirater. 
Han var også ombord "Odin" som var stasjonert i Norge, men som fikk i oppdrag å gå over atlanteren til Labradorkysten med søsterskipet på slep for å ivareta sikkerheten rundt drillskipene "Pellerin" og "Pelikan". Isfjell som kom for nær drillskipene måtte slepes bort, og han fortalte hvordan det var å feste sleper rundt isfjell og om farer som kunne oppstå, plutselig kunne isfjellet snu seg rundt og kom etter båten.

En annen redning var om ett libysk fartøy med sterk slagside med 29 mann ombord under en storm utenfor Libya hvor skipet ble brakt trygt inn til havn til tross for at havnen var stengt. Redningsbragden ble omtalt i aviser at Kristiansunds kaptein Asbjørn Hansen hadde reddet skip og mannskap. Den gangen var han kaptein ombord i Erik Viking.Han ble også takket av daværende hersker i Lybia som møtte opp med limousin på kaia. Asbjørn Hansen fikk beskjed om å komme ned på kaia og ble møtt av en herremann som kom ut av bilen og overrakte han ett eksemplar av koranen som takk. Selv satt Lybias hersker i bilen og overvar overrekkelsen.


Foto: Per NesjeForedrasholder Asbjørn Hansen  Fra skipsistorisk  Fra lokalet   Fra lokalet  Asbjørn Hansen  En hilsen fra Thor Høyerdahl  Sleping av isfjell  Asbjørn Hansen og Jøgen Strand 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no