torsdag, november 23, 2017

Publisert: 30.08.16

TUR TIL SLETTA VERFT OG MB HYDRAULIKK AS

Sletta Verft.

Den 25.august var det tur til Mjosundet som stod på programmet.15 medlemmer av skipshistorisk kjørt med privatbiler, først til Sletta Verft hvor vi ble tatt imot av Kåre Sletta. Vi ble vist inn i kantinen hvor de serverte kaffe og kaker mens vi fikk en innføring i hva verftet hadde utført opp gjennom åra, fra trebåter og nå båter til oppdretsnæringen. 

De kan utføre nybygg, ombygging og reparasjoner av service og arbeids-båter til oppdretsnæringen, kystfiskebåter, brønnbåter og andre spesialfartøy. Det har ikke blitt så mange nybygg, skrog bygges ved Baltiske Verft som de utruster. Nå var det nybygg av en katamaran i aluminium som de arbeidet med samt en som låg ved utrustningskaien. Ved siden av en tørrdokk som de også hadde. De hadde over 40 ansatte på verftet, som vise at det var en posetiv tid for små Verft. Etter en fin og god mottakelse på Sletta Verft av Kåre og John Sletta takker vi for et interessant og fint Verft besøkt, og takket pent for at de kunne ta imot oss.


MB Hydraulikk AS.

Neste stoppested var MB Hydraulikk, som ligger bare gå avstad fra Sletta Verft. Her ble vi tatt imot av Klaus Ås, som tok oss med en runde på Verftet. Etterpå møttes vi i kantinen hvor vi ble servert kaffe og is, mens Klaus Ås fulgte opp med historien om Verftet som hadde sluttet å bygge båter, men laget mye utstyr til oppdretsbåter, hydrauliske winsjer og annet spesial utstyr. Vi fikk en fin og god mottakelse og interessant fortelling om verftet som hadde funnet sin nisje. Verftet hadde fulle ordrer og var i full drift.

Vi takker Klaus Ås for at han tok imot oss og for et interessant verft besøk.

Foto: Per Nesje 
Kåre og John Sletta  Fra Kantinen  Fra Kantinen  Fra Kantinen  Fellesbilde på kaia  Båt utrustes  Katamaran sett under bunnen  Kåre inspiserer  Klaus Ås og noen av deltakerne  Klaus Ås og noen av deltakerne  Fra Verftet MB HYDRAULIKK AS  Fra Kantinen  Klaus  Ås, Daglig leder  Fra Kantinen  Klaus Ås og Per Nesje 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no