torsdag, november 23, 2017

Publisert: 09.09.16

Fjordabåten "MØEJARLEN" og den eiere.

Kveldens foredragsholdere: Roger Vartdal og Jørgen Strand. 

Roger Vartdal innledet med å fortelle om "Mørejarlen" fra han tegnet den etter de orginale tegningene til bygging av modellen. Videre ble det fortalt om detaljer om "Mørejarlen", ble bygget av stålplater i 1866 ved Akers mek. Verksdet for Christian Johnsen, Niels R. Parelius og Rasmus B. Parelius i Kristiansund.

Jørgen Strand tok for seg historien om "Mørejarlen" og dens eiere, noe som var vanskelig å følge de mange like navn av eiere opp gjennom tiden.

Det var et flott foredrag både om modellen og historien og om dens eiere bak fjordabåten.

Vi takker Roger Vartdal og jørgen Strand for et interessant foredrag.

Etter foredraget ble "Mørejarlen" avduket av Roger Vartdal og Jørgen Strand og overlevert til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre v/Jøegen Strand.

Vi hadde besøk av Ola Gjendem(Molde bymuseet, tidligere foredragsholder hos oss) museumsfotograf Sjur Fedje og Marine maler Roald Solberg.

Ola Gjendem hadde med seg modell av "Rauma" som også er bygget av Roger Vartdal som gikk på fjordane i Romsdalen i 1890-årene.

Bilder av Modellene "Mørejarlen" og "Rauma"

Foto: Per NesjeRoger Vartdal  Mørejarlen.jpg  Mørejarlen detaljer  Mørejarlen detaljer  Mørejarlen_1.jpg  Fra lokalet  Fra lokalet  Fra lokalet  Roger Vartdal og Ola Gjendem ved modellen Rauma  Rauma.jpg  Skorstein og detaljer  Rauma_2.jpg  Rauma_3.jpg 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no