lørdag, september 23, 2017


 
 
 
Publisert: 24.09.13
 
 

Kristiansund Skipperforening står bak utgivelsen av boken "Fra Tramp til Offshore" med forfatterne Petter Erik Innvik og Kjell Bjarne Dahl i 2012. Det er dokumentert ca 6000 personer fra Nordmøre som seilte i utenriksfart i perioden 1945 - 2000. Vi har mottat omtale fra A.Wilhelmsen og Jon Michelet som står på plakaten.

Og videre omtale fra:

Per Sundfær,redaktør i www.skipshistorie, som  skriverfølgende:

 ” Kristiansunds Skipperforening har sent megboken ”Fra Tramp til Offshore”. Jeg begynte å lese den, og storkoste meg. Her er det ekte sjømenn og kvinner, som forteller. Seilte selv fra 1961-1987 og kjenner meg igjen i mange av historiene i boka. Historiene er skrevet av de som seilte og dekker hele verden. Denne boken anbefaler jeg for egen lesing ellersom gave. Løp og kjøp!!.

-----

Fra pensjonert representant i Norsk Sjømannsforbund, Ralf Stahlke, har vi mottattfølgende: ”Fra Tramp til Offshore” er en meget god bok, som jeg har fått låntog ”slukt” på to dager. Jeg har nok møtt en del av de nevnte personer, og har tråkket om bord i flere av skipene. Det ligger utvilsom mye arbeid bak den. Meget fin disposisjon av materialet, fine bilder og mange morsomme historier”.

Boken koster kr 350,- og kan kjøpes i lokalet eller via epost: p-ne@online.no 

les mer


Publisert: 28.05.12

”Klippfisk, verdiskaping og samfunnsbygging” er tittelen Odd W. Williamsen har satt som navn på sin biografi om ”storkonsul” Nicolay H. Knudtzon (III).

”Klippfisk, verdiskaping og samfunnsbygging” er begrepene som knyttes til den personen som var ”oppvokst i romslige kår” i en by som i hans fødselsår (1816) hadde et innbyggertall på rundt 1900 sjeler og i hans dødsår (1895) hadde rundt 12.000 innbyggere, en befolkningsvekst som nok skyldes næringsutviklingen som ”storkonsulen” og andre næringsdrivende innen fisk og fiskeriprodukter sørget for i Kristiansund. ... les mer

Publisert: 10.05.12

BREVENE HJEM TIL MOR
har Kjell Dønheim satt som tittel på et 32-siders hefte som han har viet historien om jernbark ”Eline”.
”Eline var den siste skværriggeren som hørte hjemme i Kristiansund.

... les mer
Publisert: 05.05.12


-###-

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no