X

Bjørn Ove Angvik

Nattesperring av Marcussundet.JPG Publikum.JPG Ikke noe slendrian.JPG Haferkaptain fra Kristiansund Uniformen hans.jpg Detaljkunnskaper.JPG Motivet på kruset var en tydelig overraskelse.JPG Sånn må det være for en flott kveld.JPG

Det var trangt om saligheten i ”skipsfartshistorisk” i Kristiansund torsdag kveld 26. april 2018. For noen ble det ”Store Stå”. Det var egentlig ventet siden det var krigshistorie og med Bjørn Ove Angvik som foredragsholder. Slik var det også forrige gang han var i lokalene våre med foredraget ”Da havna var tysk”.  Denne gang: ”Festung Kristiansund” - om tyskernes anlegg i byen under krigsårene.

Folk flest fikk ikke anledning til å fotografere under tyskernes okkupasjon, men det fikk imidlertid ”herrefolket” full anledning til. Bjørn Ove Angvik har vært i Tyskland ved flere anledninger og oppsøkt tidligere soldater og deres familier og sitter med en stor samling private bilder både i sort/hvitt og som fargebilder.

Om bildene var ”fornavnet” på kveldens presentasjon var kunnskapen til foredragsholderen ”etternavnet”.

Vi hadde en kjempekveld!

Det var så trangt at vi gjerne benytter en tekst fra en omskrevet Wesenlundsketsj (fra restaurant Bristol): ”Her serveres ved bordene”. Kaffekomiteen måtte denne gang sende rundt serveringsfat med vafler, syltetøy og rømme, det var ikke muligheter for publikum å komme seg til biblioteket hvor disse herlighetene finnes til vanlig.

Takk til Bjørn Ove Angvik for en alle tiders kveld!

Tilbake

Kontakt oss

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  

Vågeveien 7
6509 Kristiansund  

Besøksadresse:  
Loennechengården, Vågeveien 7 - midt på Vågekaia.


post@skipshistorisk.no

Organisasjonsnr.: 891 831 242 MVA

Foreningen er tilknyttet Grasrotandelen.