X

Ekskursjon til Smøla

Her er vi 29, det økte med to til når viu ankom Smøla..JPG Blakstadbrygga, Ernst Olav Blakstad, foredrag, 28.8.18.JPG Blakstadbrygga, navneskilt, 28.8.18.JPG Blakstadbrygga, kvalfangerutstyr, 28.8.18.JPG Blakstadbrygga, sjømerker, 28.8.18.JPG DSCF2843.JPG DSCF2852.JPG Karl Ove Eines har fått kledd opp gruppe 3. 28.8.18.JPG DSCF2862.JPG DSCF2864.JPG Søla, Ildledersentralen  på Edøya, 28.8.18.JPG DSCF2869.JPG

"Skipsfartshistorisk" på Nordmøre har startet opp med aktivitetene for 2. halvår. Som seg "hør og bør"; sist i august ble det ekskursjon, denne gang en dagstur til Smøla. Vi har hatt dagstur til Smøla tidligere, men det er lett å finne flere gode grunner for et Smølabesøk. 21 dro fra Kristiansund, Averøy og Frei. På Sandvika fejeleie ble antallet øket med 8, og når vi var innom dørene i Blakstadbrygga i Dyrnesvågen var ytterligere et par stykker kommet til. Vi var 31 i tallet når Ernst Olav Blakstad startet sitt foredrag, med fokus både på historiske Smøla som båter, anlegg og folk i Dyrnesvågen. Deretter to etasjer med fiskeriutstilling i Blakstadbrygga, litt vandring "utenomhus" før det ble lunch hos Annies Gjestekro, noen skritt å gå.
Litt kjøring, signalisert 25 minutter og "ta til venstre og ikke høyre, det er ikke på kirkegården vi skal", så kom vi til et av selskapene innunder paraplyen til Smølen Handelskompani AS, et lokaleid fortak med Mikal Eines som sentral. De hadde satt av noe arbeidstid for oss. En flott omvisning med ønske og vilje om at vi skulle ha noen kunnskaper mellom ørene når vi, fire rødvinsflasker fattigere, forlot dem.
Deretter en tur innom Gurisenteret på Edøy ferjekai. Noen gjorde stort, noen smått, for andre ble det en iskrem i solen. Forsynt med fem kaffekanner ble det en kort tur til toppen på Edøya, hvor den dyktige Jan Gunnar Fugelsnes fortalte engasjert om tyskernes anlegg på Edøya under 2. verdenskrig. Tyskerne var imidlertid ikke helt alene der, det var brakker både for polakker og russere, mens det lå smølaværinger på øyer omkring med både kikkerter og sendere for å meddele London nytt.
Oppsummeringsmessig: en flott dagstur.
(Vi får da noe tilbake for årskontingenten)
Noen få av Håkon Bloch sine mange bilder følger.

 





Tilbake

Kontakt oss

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  

Vågeveien 7
6509 Kristiansund  

Besøksadresse:  
Loennechengården, Vågeveien 7 - midt på Vågekaia.


post@skipshistorisk.no

Organisasjonsnr.: 891 831 242 MVA

Foreningen er tilknyttet Grasrotandelen.